onsdag 14. november 2018

Frankerne


Frankere

Frankerne var et forbund av germanske stammer. Disse stammene kom fra den nordvestlige delen av dagens Tyskland, men under folkevandringstiden migrerte de vestover og endte opp i områdene der Frankrike og Belgia ligger i dag. 
Her er et bilde av Franker-riket. 

Bilderesultat for frankere

Frankerne har fått en spesiell plass i historien fordi de klarte å erobre et stort område som har lagt grunnlaget for danninga av Frankrike og Tyskland. Som sagt så hadde Frankerne kontroll over et stort område. De hadde mye makt og de som de var i allianse med kunne nytte seg av hæren til Frankerne. Frankerne hadde en god allianse med Pavestolen i Roma som de begge drog nytte av. Den kristne troen gjorde det lettere for Frankerne å samene det germanske folket og romerne innenfor riket deres. Til gjengjeld kunne paven nytte seg av den militære makten Frankerne hadde. Franker-riket var på sitt største under ledelsen av Karl den store. Dette riket ble delt i 843 i tre deler. Disse delene har senere lagt grunnlaget for Frankrike, Tyskland og et område som ble til omstridt land.

Vil du lese mer om dette anbefaler jeg å lese disse linkene. Du kan også lese litt om Karl den store og ætten hans.
xoxo den vennlige kjempen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Pavekirken

Pavekirken Paven, klostrene og kirkene hadde mye makt under middelalderen i Europa. Da romerriket kollapset konventene mange til kris...